Conferentiecentrum voor Château St.Gerlach

Château St. Gerlach - meeting room
Château St. Gerlach - meeting room

In het Limburgse Houthem, ligt Château St. Gerlach. Een prachtige locatie waar je naast een luxueus hotel en een top restaurant, ook een volledig uitgerust conferentiecentrum vind.

Vanaf eind januari 2017 is het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve geopend voor de zakelijke bezoeker. Deze multifunctionele vergader- en evenementenlocatie heeft heel wat te bieden, waaronder:

  • 3 multifunctionele zalen, een foyer en een lobby;
  • 6 ‘break out’ rooms;
  • zalen die makkelijk, via flexibele wanden gesplitst of samengevoegd kunnen worden;
  • geïntegreerde audiovisuele faciliteiten;
  • een lunchrestaurant, lounge en terras;
  • geschikt voor bijeenkomsten tot 750 gasten.

En wij zorgden voor de audiovisuele invulling. 

Hoe we dit deden?

Zusterbedrijf AV POINT verzorgd hier al jaren de audiovisuele dienstverlening voor evenementen. Vanuit deze succesrelatie werden we geraadpleegd bij de marktconsultatie en de hierop volgende aanbesteding. Op basis van een goede prijs/kwaliteitverhouding wisten we deze opdracht naar ons toe te trekken.

De vraag

Château St. Gerlach zocht een multifunctionele oplossing, waarmee ze op een intuïtieve manier, meerdere opstellingen kunnen creëren, zonder technische of ruimtelijke beperkingen. Op die manier willen ze het ware potentieel van het complex benutten.

Onze oplossing

Om dit mogelijk te maken, werd er gekozen voor een kwalitatieve basisconfiguratie, waaraan heel eenvoudig bijkomende functionaliteiten toegevoegd kunnen worden.

De bediening en distributie van de signalen gaat volledig over IP. Voor het audio-gedeelte gebruiken we de Dante-technologie, video verloopt via HDBaseT.

De zalen kunnen doormiddel van flexibele wanden gesplitst of samengevoegd worden. Iedere zaal is uitgerust met: een projectieopstelling; een degelijk geluid via BOSE plafondluidsprekers; draadloze microfonie; inprikpunten waardoor er makkelijk eigen audio aan het systeem gekoppeld kan worden. Deze systemen werken onafhankelijk van elkaar en kunnen via een enkele druk op het AMX touch paneel gekoppeld worden.

In de vergaderruimten binnen dit complex vind je interactieve touch schermen (Philips) gecombineerd met het WePresent draadloze presentatiesysteem. Ook via fysieke inprikpunten kan een laptop met het scherm gekoppeld worden.

In het Paviljoen & Kasteelhoeve wordt je wegwijs gemaakt via een routing systeem, gerealiseerd met Scala Digital Signage Software. Aan iedere vergaderzaal tref je een 10” scherm met de planning van deze zaal. Centraal zorgen een aantal grotere schermen ervoor dat iedere bezoeker weet waar hij of zij moet zijn.

Noordbeek meeting room
Noordbeek meeting room
Epen meeting room
Epen meeting room
Via Belgica
Via Belgica