Gesproken woord ontruimingssysteem voor IKEA Hasselt en Bergen

IKEA
Ontruimingssysteem @ IKEA

Een uitgebreide introductie heeft IKEA niet nodig. Jaar na jaar groeien onze Zweedse vrienden. Om de groei in België te realiseren, opende IKEA twee nieuwe vestigingen, een in Hasselt en een in Bergen.

Via Engie kregen we de vraag om beide vestigingen uit te rusten met een PA – en gesproken woord ontruimingssysteem. Hiermee worden de winkels voorzien van een aangename achtergrondmuziek en kunnen er zogenaamde ‘gesproken woord’ boodschappen afgespeeld worden.

Om op deze vraag te antwoorden, schakelden we de hulp in van onze partner Bosch. Hun Praesideo systeem is een uitstekende keuze voor veeleisende toepassingen van Public Adress – en gesproken woord ontruimingssystemen. Dankzij een superieure geluidskwaliteit, operationele veelzijdigheid, volledige EN54 conformiteit en een programma van continue verbeteringen neemt het Bosch Praesideo systeem een vooraanstaande positie in op de markt.

Dit project was een onderdeel van een uitgebreide aanbesteding. Samen met Engie hebben we hebben we zowel inhoudelijk als prijstechnisch het meest interessante antwoord geboden.

In samenwerking met Engie installeerden we op beide locaties het bovenvermelde muziekdistributie- en ontruimingssysteem.