Vergaderen bij het CBS, is vergaderen op z’n best!

Vergaderen @ CBS Heerlen
Vergaderen @ CBS Heerlen

De Beatrixzaal én in totaal 21 vergaderruimtes van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) in Heerlen dienden te worden voorzien van de meest moderne audiovisuele vergadertechnieken. Een Europese aanbesteding verkoos Houben Mediatechniek tot audiovisueel totaalinrichter.

De Beatrixzaal

De Beatrixzaal van het CBS wordt veelvuldig ingezet voor lokale en nationale vergaderingen, biedt plaats aan 88 personen. Dit aantal personen in overleg met elkaar is zonder enige vorm van geluidsversterking of visuele ondersteuning saai en zal de aandacht van de aanwezigen snel verliezen.

De Beatrixzaal werd voor tal van vergaderdoeleinden ingericht met:

88 in het meubilair ingebouwde Bosch vergadersystemen.

5 automatisch beweegbare Sony volgcamera's welke vergaderingen live registreren. Naast live registratie worden deze volgcamera's ook gebruikt voor videoconferencing.

Een 8000 ANSI Lumen sterke Eiki projector welke boven het plafond werd gemonteerd en via een spiegel projecteert op een groot elektrisch projectiescherm.

Een zeer geavanceerde Bose geluidsinstallatie waarmee multimedia en spraak op iedere plek in de Beatrixzaal helder en op gelijke geluidssterkte hoorbaar zijn.

Veel apparatuur, nog meer knopjes en maar 2 AMX touchpanelen waarmee de hele installatie met één druk op de knop bediend kan worden.

21 vergaderruimtes

Er werden maar liefst 21 vergaderruimtes ingericht, waarvan 12 met een projectie oplossing en 9 met een Polycom Full-HD videoconference systeem.

Eerstelijns support oplossing

Om een snelle service afhandeling te garanderen werd een eerstelijns support oplossing geïmplementeerd. Met deze eerstelijns support oplossing worden mogelijke storingen aan alle auviovisuele apparaten en bedienpanelen door de eigen AV dienst van het CBS vanaf de eigen werkplek gemonitored en opgelost.

Projectie @ CBS
Projectie @ CBS
Projectie @ CBS
Projectie @ CBS
Ingebouwde Microfonie @ CBS
Ingebouwde Microfonie @ CBS
Camerasysteem @ CBS
Camerasysteem @ CBS
Bosch discussiesysteem @ CBS
Bosch discussiesysteem @ CBS
Touch Bediening @ CBS
Touch Bediening @ CBS