Raadzaal

De gemeenteraad van Houthalen-Helchteren vergadert in stijl ! De raadzittingen in het Nieuw Administratief Centrum vinden plaats in een zeer stijlvolle raadzaal ingericht met apparatuur van Houben Mediatechniek.

De vele functies die een stadskantoor vervullen, vragen naar diverse audiovisuele oplossingen. Schermen met en zonder touchfunctionaliteit, een discussiesysteem voor de raadzaal of wat dacht je van een kunstwerk met LED panelen. In Venlo werden kosten noch moeite gespaard om dit gebouw uniek te maken. 

Samen met een architectenbureau uit Belgisch Hasselt ontwikkelde Houben Mediatechniek een raadzaal met de laatste audiovisuele snufjes. 

Goede spraakverstaanbaarheid, flexibel presenteren, digitale archivering van vergaderingen en zeer eenvoudige bediening waren kernwoorden welke centraal stonden bij het ontwerp.

De Beatrixzaal én 21 vergaderruimtes van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) in Heerlen dienden te worden voorzien van de meest moderne audiovisuele vergadertechnieken. Een Europese aanbesteding verkoos Houben Mediatechniek tot audiovisueel totaalinrichter.

Met nieuwe moderne middelen de gestelde communicatie doelstellingen bereiken. De Gemeente Cranendonck vloog met deze gedachte project “Raadzaal & Pantry’s” aan. De opdracht werd gegund aan Houben Mediatechniek.

Modern, esthetisch mooi verwerkt, aansluitend bij de communicatie wensen en niet overdreven aanwezig. Aan deze eisen moest alle audiovisuele presentatie apparatuur voor de nieuwbouw van het gemeentehuis in Leudal voldoen. Het resultaat mag er zijn!