Onze kijk op ISE 2018

Ieder jaar reizen we vol enthousiasme af naar het walhalla van de audiovisuele hoogstandjes. Dat deden we ook dit jaar weer. 

Wij verzamelden de, volgens ons, meest interessante nieuwigheden die we op de beurs tegenkwamen. 

LG's Transparante OLED

Op de een of andere manier lukt het LG steeds weer om echt op te vallen. Dit jaar stonden we met z’n allen met veel bewondering hun transparante OLED aan te gapen. Dit scherm is flinterdun, de beelden spatten ervan af en heeft nauwelijks een bezel. Dit alleen al zorgt voor een zeer elegante signage oplossing. En het is TRANSPARANT.

Volgens ons zullen we deze vooral terug zien in retail-toepassingen, in musea en in galerijen. Producten en objecten kunnen achter een video geplaatst worden en de special effects zorgen voor een aantrekkelijke show.

Hoe je het ook draait of keert, wat je ook onder de aandacht wilt brengen, opvallen doe je sowieso. Check het vooral zelf in de video hieronder. 

Kriebelt het bij het zien van deze beelden? Neem dan snel contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden. 

LG's Ultra Stretch Displays

Voor ons volgend hoogtepunt blijven we gewoon op dezelfde stand. We kwamen hier de Ultra Stretch displays tegen in 86” en 88” formaat. Deze atypische formaten kan je volgens ons in vele situaties inzetten. 

Omdat deze schermen zo afwijken van wat wij 'standaard' kennen, lenen ze zich weer super om retail-omgevingen op te smukken. Of wat dacht je van een digitale verwelkoming in het onthaal van jouw kantoor. 

LG Stretch Display in Retail
LG Stretch Display in Retail
LG Stretch in Corporate
LG Stretch in Corporate

Meer nog dan een signage oplossingen, zien wij mogelijkheden in een kantooromgeving. 

LG demonstreerde hoe deze schermen kunnen ingezet worden in een conference opstelling, waarbij je jouw gesprekspartners en data samen op jouw scherm neemt. Traditioneel plaats je hiervoor twee afzonderlijke schermen. Met een stretch scherm is dat niet nodig. 

Een ander toepassingsgebied zien wij in de wereld van de controll rooms. Meerdere situaties in beeld brengen op een scherm, kan alleen als je voldoende schermruimte hebt om mee te spelen. Wel, dat kan met deze stretch schermen. 

LG Stretch Desk
LG Stretch Desk
EdgeMax by BOSE

Helemaal aan de andere kant van de beurs stonden we opnieuw verbluft te kijken. Deze keer naar een speaker. Klinkt niet zo spannend, hé. Wel, toch werd van deze speaker het voltallige team enthousiast.

BOSE EdgeMax
BOSE EdgeMax

Wat maakt deze speaker nu zo uitzonderlijk?

Met hun PhaseGuide technologie speelt BOSE het klaar om met een plafondluidspreker, die traditioneel zijn geluid recht naar beneden weergeeft, toch een schuine geluidsprojectie te genereren. Een geweldige oplossing in situaties waarbij je niet het volledige plafond wilt of kunt vullen met 'standaard' luidsprekers. 

Het filmpje hieronder legt het je haarfijn uit. 

BOSCH omarmt IP

De grens tussen de audiovisuele wereld en de IT-wereld vervaagt zienderogen. Dat merkten we ook op de stand van BOSCH.

Tijdens deze editie van de ISE werd hun PRAESENSA - Public Adress & Voice Alarm System voorgesteld aan het grote publiek.  

Dit omroep- en evacuatiesysteem is compleet op IP gebaseerd. 

 • Enerzijds zijn alle componenten zijn via het netwerk verbonden. Anderzijds gebruikt BOSCH haar eigen OMNEO protocol in combinatie met DANTÉ. Hierdoor garandeert het systeem de hoogste mate van flexibiliteit en schaalbaarheid, van kleine, gecentraliseerde systemen tot grote, gedecentraliseerde netwerken. 

 • De innovatieve PRAESENSA versterkers verdelen automatisch hun vermogen over de gebruikte uitgangen en hebben een ingebouwd reserve kanaal. Dit verbeterd het gebruik van beschikbaar vermogen aanzienlijk, ongeacht de 'speaker load' in iedere zone. Als resultaat van deze efficiëntie zal je dus minder versterkers nodig hebben om jouw systeem op te bouwen, waardoor je tot 50% minder ruimte en energie nodig hebt. 

 • Betrouwbaarheid staat centraal in dit systeem. met speciale functies voor het hoogste niveau van gegevensbeveiliging en een volledige netwerklink-redundantie met slimme functies en back-up faciliteiten. Het concept is opgebouwd rond het principe 'no single point of failure'. 

 • Dit PRAESENSA systeem is daarbij ontwikkeld met een focus op de eindgebruiker. Met intuïtieve interfaces, zoals de handige omroepdesk, en voortdurende feedback en status weergaven, maken dat echt iedereen het systeem correct kan gebruiken.

Al deze elementen zorgen ervoor dat we met een minimum aan apparaten, een zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk systeem kunnen bouwen. 

BOSCH staat ook voor 'Premium' sound

In onderstaand filmpje wordt de LB 20 luidsprekerlijn voorgesteld. Een complete line-up van premium speakers met, geloof ons maar, een premium sound. Elegant design, eenvoudig te installeren en écht waterdicht. 

De ideale speakers in omgevingen waar sfeer en beleving belangrijk zijn. 

CRESTRON en haar eindeloze stand

Hier bracht ons team het meest tijd door en wel omdat hier zo enorm veel moois te zien was. 

 • FlipTops de moderne connectiviteitsoplossing in jouw tafel. Met een druk op de knop opent de FlipTop, zodat je makkelijk bij alle kabels en connectors kunt. Met het one-touch intreksysteem voor kabels en compartimentklepjes berg je deze kabels weer even eenvoudig op. Bovendien zijn de kabels voorzien van verlichte, internationale symbolen.

  Iets voor in jouw vergadertafel? Laat het ons zeker weten. 

 • XiO Edge - Cloud Based Control biedt heel wat: beveiligde en geëncrypteerde endpoints, redundantie, inbound connecties, en een architectuur georiënteerd op service. 

  We zullen binnenkort dieper ingaan op 'het beheren van AV via het netwerk'. Dan komt deze XiO oplossing zeker nog eens voorbij.  

 • De Mercury is een all-in-one tabletop device dat je in staat stelt om audio en video conferenties te voeren, BYOD presentaties te houden, en web collaboration faciliteert. 

  Elke vergaderruimte wordt omgetoverd tot effectieve collaboration spaces, want dit apparaat bevat alle must-have features om samen te werken. Zelfs als je niet fysiek samen kunt zitten. Daarbij ondersteunt het elk mogelijk platform dat je hiervoor inzet. 

  Wil je weten hoe jouw organisatie effectiever en efficiënter kan samenwerken? Neem even contact met ons op. Dan analyseren we jouw specifieke situatie. 

 • Wat ons nog opviel is dat CRESTRON in al haar oplossing haast standaard hun AirMedia 2.0 integreert. Dit is CRESTRON's oplossing om draadloos te presenteren. 

Dit zijn slechts enkele van CRESTRON's nieuwigheden. Zo hadden we het nog niet over hun audio oplossingen (Avia network DSPs, speakers en soundbar en versterkers) , digital signage toepassingen of DigitalMedia video oplossingen.

CRESTRON bewijst steeds weer dat ze een uitermate sterke speler zijn, met oplossingen in haast elk domein van de AV-wereld. 

It's a SONY

SONY is veel meer dan mooie schermen en kwalitatieve projectoren. Dat werd zeer duidelijk gemaakt in Amsterdam. 

 • Een behoorlijke oppervlakte werd gebruikt om hun invulling voor activ learning tentoon te stellen. Enerzijds laat SONY met haar eigen Vision Exchange de eindgebruiker toe om groepsmatig rond bepaalde topics samen te werken. Anderzijds bewandelt SONY samen met haar partner UBICAST het pad van video en weblearning.

  Deze onderwerpen zijn te uitgebreid om hier in enkele zinnen samen te vatten. Wil je hierover meer te weten komen? Geef ons dan een seintje, dan spreken we eens af. 

 • Minder prominent aanwezig, maar zeker zo interessant was de demonstratie van de 'Sonic Surf VR' of hoe ze het zelf verwoorden 'Spatial Audio technology'. Bezoekers ervaren de combinatie van een visueel beeld op een display, met 'popping' geluiden, zoals kogels die werkelijk rond je oren vliegen of voetstappen, waardoor je haast door het beeld wordt opgezogen. 

  De demonstratie toont het potentieel van virtuele sound partitionering, waarbij de audiogids gelijktijdig in meerdere talen wordt uitgezonden, zonder dat de geluiden elkaar storen of verzwakken. 

  We zien deze technologie vooral in 'location-based entertainment' toepassingen, zoals pretparken, speciale evenementen, beurzen, musea en showrooms in combinatie met digital signage. 

 

Dat was lang nog niet alles

Wie ooit in de RAI in Amsterdam was, weet dat het hier enorm groot is. Als we je dan vertellen dat alle hallen bezaait waren met audiovisuele innovaties, weet je ook dat er nog heel wat is om over te praten. 

Dit viel ons dit jaar nog op: 

 • Barco vierde de vijfde verjaardag van haar ClickShare. Hieperdepiep ... 
 • CTOUCH pakte uit met haar Leddura2Share en Leddura2Meet, en zet daarmee volop in op de 'collaboration' trend die nu toch al een hele tijd heerst.  
 • WePresent was voor het eerst te zien als onderdeel van de Barco familie. 
 • Vogel's introduceerde haar nieuwe connect-it video wall oplossingen. 
 • EVOKO toonde voor het eerst haar PUSCO, een all-in-one digital signage oplossing. 
 • BOSE lanceerde een super handige, draagbare luidspreker: de S1 Pro
 • Full-service was dit jaar het kernwoord. Veel spelers gaan voor een volledige aanpak, vertrekkende vanuit het beheer (over het netwerk), naar reservatiesystemen tot en met het aansturen van de volledige audiovisuele installatie. 
 • LED schermen worden nog fijner, met pixel pitches van 0.6 en 0.9 mm.
 • ...

Heb je na het lezen van dit artikel een vraag omtrent een van deze topics? Of heb je een vraag die helemaal niets te maken heeft met dit artikel? Bel ons, mail ons, laat ons snel iets weten. Wij maken graag tijd voor je vrij. 

Meer weten over onze oplossingen?

Neem even contact met ons.

Wij helpen je graag verder. 

NL

info@houbenmedia.nl
+31 (0) 475 - 592 010

BE

info@houbenmedia.be
+32 (0) 89 - 258 885